Jdi na obsah Jdi na menu
 

12. 12. 2009

avalonská diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

videjko

Mára, 21. 12. 2010 10:09

Urobíme prezenčku :)
Ne tak vážně, ale nějak mě to chytlo a nevím proč, ale jsem s výsledkem spokojen. Snad se vám bude líbit...pro pamětníky aspoň zavzpomínáme jaké to bolo...a Ciri snad dostane jedničku za film :D
http://www.youtube.com/watch?v=2UAA0KsGY5E

rada Avalonu říjen

zdeslav, 6. 10. 2010 19:59

z dnešní rady Avalonu: hlavním obsahem bylo projednat tréninky.
1,tréninky budou prováděny v cca 30 min blocích
2,rozcvičky a zahájení povede většinou Jindra
3, na trénink je třeba nosit vhodnou obuv se světlou podrážkou a oděv na cvičení
4,na tréninky je třeba docházet včas.
5,neúčast je třeba hlásit den předem Šášovi
6,součástí tréninků bude výuka a trénink střelby z praku a luku.
7,říjen bude zaměřen na opakování základů
8,od listopadu se bude pracovat na nových soubojích pro příští rok.
9,i trénink má být zábava. :o)

aktuálně z Avalonu

Zdeslav, 24. 8. 2010 13:09

V pátek 13.srpna jsem z rukou poutníka Petra Hrocha Bindera převzal jménem volnočasového klubu Avalon stříbrný Hroší řád.
Hroší řády
Hroší řády jsou udělovány těm, kteří se zvláště významnou měrou zasloužili o Putování Hrocha.
O jeho propagaci, zdárný průběh a naplnění.
Hroší řád je vyhotoven ve dvou formách.
Zlatá - udělovaná jednotlivcům a stříbrná - udělovaná skupinám, spolkům a společnostem.

Insignie Hrošího řádu je tvořena znakem Petra Hrocha Bindera,
položeným na osmicípý hrotitý kříž, mezi jehož rameny je vpletena kruhová stuha s nápisem OMNIA VINCIT AMOR.
Insignie je zavěšena prostřednictvím očka na zlatozelené stuze s moireé.

Udělování Hroších řádů je plně v kompetenci Petra Hrocha Bindera.

http://www.putovanihrocha.cz/putovanihrocha/5-O-Putovani-Hrocha/35-Hrosi-vyznamenani

aktuálně z Avalonu

Zdeslav, 18. 8. 2010 10:38

Zůčastnili jsme se krásné malé bitvy v Břasích nedaleko Plzně.

Avalonská účast sice nebyla hojná a počasí bylo velmi nemilé, přesto nebo možná právě proto vše proběhlo v klidu, pohodě a bez zranění. :o)



Před bitvou proběhlo několik ukázek šermu kdy jsme se prezentovali i my. Předvedli jsme tam dvojsouboj nazvaný přepadení rytíře ve kterém účinkovali Ali, Martin, Krištrof a Zdeslav. Jindra s Matyasem zatím střežili tábořiště.



Na této akci si odbyl svůj bitevní křest panoš Krištof a dlužno dodat že nedělal Avalonu ostudu. Bitvy se dále zůčastnil lučištník Martin a já Zdeslav. Krásné dámy Jindra a Ali nám dělali nejen doprovod ale, během bitvy na nich ležela celá váha obsluhy našich atrakcí a fotodokumentace.




V Plzni osmého dne měsíce srpna sepsal Zdeslav purkrabí Radyňský.





prezentace z bitvy kompletována panošem Martinem

http://www.youtube.com/watch?v=Pwx7aPgsd4A

Aktuálně z Avalonu:

Zdeslav, 8. 8. 2010 12:17


Máme za sebou letní Avalonskou šňůru a nejsem si zcela jist zda si všichni uvědomujeme co jsme zvládli.



Tady je pro jistotu pár čísel.

V době od 6.7 do 28. 7. 2010.

Odehráli jsme 21 denních představení.

Předvedli jsme 7 nočních představení.

Do vystupování se zapojilo 13 účinkujících.

Stejný počet se podílel na doprovodném programu.

Urazili jsme vzdálenost téměř 900 km.

Neutržili jsme žádné vážnější zranění.

Všem vám patří můj obdiv a dík.


Váš Zdeslav hejtman Avalonský a purkrabí Radyňský.

hodnocení

Zdeslav, 30. 7. 2010 13:00

Máme za sebou letošní druhý Historický víkend pod Radyní a já bych jej chtěl ohodnotit. :o)

V prvé řadě bych chtěl poděkovat za to, že nám vyšlo počasí a ač sobotní dopoledne se ještě tvářilo zakaboněně, již po obědě se začali návštěvníci trousit až hrnout a nakonec bylo po oba dny komu hrát a s kým se bavit. A tím děkuji návštěvníkům, že přišli a že byli skvělí.
Za druhé bych rád zhodnotil posun, jaký se nám pod hradem Radyní na našich akcích podařilo během tří sezón dosáhnout. Dávno jsou pryč časy, kdy v podhradí sídlil osamocený Avalon a stánek s občerstvením. Oba tito tradiční účastníci vydrželi, ale letos je v podhradí mnohem více živo. Například tu spolu s námi hraje skupina Shapes of the FairyTale a začínají přijíždět i další stánkaři. Jsem moc rád, že se nám daří prostor pod Radyní oživit a přilákat sem návštěvníky i stánkaře. O tomto víkendu nám třeba k chuti mohlo přijít TRDLO nebo čajíky a pochutiny z čajovny ROMANTINKA. Pro děti zde byl stánek se dřevěnými zbraněmi a dalšími dřevěnými hračkami, pro dospělé nabídka výrobků kováře Tomíka. Pro všechny pak přijeli hroší poutníci i sám Poutník Hroch s PLACKOSTROJEM a vozíčkem plným dárků, knížek a oplatek. V sobotu zde měl svůj stánek i Plzeňský Deník, který o nás následně napsal článek a otiskl fotografie.
Nevím, jestli stánkaři byli spokojeni a jestli zase někdy přijedou, ale pro oživení hradu a podhradí by to bylo určitě dobře. Myslím, že lidí se přišlo podívat hodně a doufám, že tento trend udržíme i my z Avalonu. A tímto bych chtěl poděkovat právě všem svým Avaloňanům, kteří, ač v počtu menším než obvyklém, vše zvládli (vystoupení, střelnici, ražbu mincí, malování na obličej, avalonská štěstíčka i lukostřelecké turnaje). Odehráli pěkná vystoupení a v mnoha podobách a alternacích včetně té Hroší. Poděkovat musím i firmě Bohemia sekt, která sponzoruje lukostřelecké turnaje cenami, a paní Vlachové ze Starého Plzence, která celou akci zastřešuje.
Pokud má někdo pocit, že jsem ho nezmínil, tak věřte, že to není záměr, protože každý, kdo s námi na Historickém víkendu pod Radyní byl, si zaslouží poděkovat.
Zdeslav

deníček poutníka Hrocha

Zdeslav, 27. 7. 2010 10:06

tady na té adrese je pár slov které Hroch napsal i o nás http://www.putovanihrocha.cz/putovanihrocha/13-Denicek-poutnika-Hrocha

poděkování

Zdeslav, 26. 7. 2010 13:14

Vzhledem k tomu že nám dnes (22.7.10.) začíná Avalonský prodloužený víkend, kdy od čtvrtka do neděle odehrajeme nejméně deset vystoupení na různých místech Plzeňska, jistě bude zase co hodnotit a koho chválit¨. Přesto nebo možná právě proto bych se tady chtěl zmínit a poděkovat někomu kdo to nejspíš nečeká.
v Někomu kdo udělá spoustu práce, která není vidět a vlastně ani není oficiálně naším členem.
v Někomu kdo zajišťuje spoustu materiálního vybavení bez kterého bychom se nepohli dál nebo by nám to alespoň trvalo mnohem déle.
v Někomu kdo nás opakovaně hostí na svém panství a krmí nás a obsluhuje a přitom se na nás stále usmívá.
v Někomu kdo ze svého domu vypravuje až čtyři Avaloňany.
v Někomu tak skromnému že si ani většinou neuvědomujeme kolik toho vlastně dělá.
Protože tento pocit nemám jen já tak bych chtěl nejen jménem svým poděkovat paní Luci z Bušovického panství.
Děkujeme LUCI.
I tvůj Avalon.

re: účast

Zdeslav, 21. 7. 2010 12:31

Poznámka o komunikaci o účasti nebyla myšlena jen na tebe Bredli ačkoli jsi byl poslední kapkou.
S tímto se potýkáme již celou letošní sezonu.

re účast

Bredli, 21. 7. 2010 11:40

Ten někdo jsem já (to pro nezasvěcené). Pokud jsem Ti, Šášo, způsobil problém, resp. jsi ze sebe udělal vola, tak se Ti omlouvám, a to myslím vážně. Po Tvém včerejším telefonátu, vzhledem k vzniklé situaci, jsem Ti hlásil, že nejedu, i když pravdou zůstává, že jsem nezdůraznil, že v žádném případě. Aby tedy nedošlo k podobné situaci, tak dopředu hlásím: akcí ve čtvrtek-neděli se nezúčastním (auto bude zajišťovat Matěj), na akce v úterý a ve středu pojedu, pokud bude potřeba řidič a auto (děti mám s babičkou na chatě). Není to žádný truc ani akce proti někomu. Pouze jste mě svými výroky typu "potřebnější a nepotřebnější" či "teď mluvím já, tak drž hubu nebo tě jí střihnu" vzali chuť do práce. Znal jsem Avalon, kde si možná nebyli všichni rovni, ale ti "potřebnější" se snažili těm "nepotřebnějším" pomáhat, ne je sekýrovat a dávat jim všemožně najevo, kdo je tu pánem. To byl Avalon, do kterého jsem chodil a s kterým jsem jezdíval rád. A přiznám se, pro který jsem byl ochoten dělat věci, jež bych pro jiné v žádném případě nedělal. Možná se mýlím, ale takový Avalon podle mého již delší dobu není. Třeba to vidím pouze černě. Věřte, že pro tentokrát bych se nesmírně rád mýlil...

účast

Zdeslav, 21. 7. 2010 10:27

Prosím vás pokuť někdo z vás zjistí že na nějakou akci nejede tak mi to dejte vědět.
V opačném případě pak dělám zbytečnou práci a ze sebe VOLA.
DĚKUJI

Vystoupení čt+pá

Bredli, 20. 7. 2010 17:44

Vzhledem k tomu, jak se mi vyvinula situace, dovolím si s předstihem pár poznámek ke čtvrtečním vystoupením: V Nečtinech vystupujeme na fotbalovém hřišti, v hospodě u tohoto hřiště nám pan Polívka ukáže, kde přesně vystupujeme (betonový parket) a zapojí nám elektriku. 60 dětí s 6 instruktory přijede v 9.45-10.00 hod., my vystupujeme 10.15-11.15 hod. (představení cca 20 min., po něm střelnice zadarmo+ražba mincí za peníz+event. malba na obličej). Za vystoupení nám zaplatí pan Růžek (tel. 606/885249) 4.500,- Kč. V Plasích je domluvený stejný scénář jako minule, příjezd mezi 17-17.30 hod. Cena 3.300,- Kč.
V pátek 23.07. je domluven příjezd na náves Lnářský Málkov v 17.00 hod, kde si nás před krámem vyzvedne někdo z tábora. Podrobnosti (především časové) chtějí domluvit až po našem příjezdu, a to i vzhledem k počasí. Můžete si s sebou vzít plavky, neboť je tam rybník. Cena je domluvena na 2.750,- Kč, kontaktní osobou je Čeněk ZÁBRANSKÝ (tel. 728/302849). Snažte se, držím vám palce. Br

komentář k vystoupení

Zdeslav, 18. 7. 2010 18:55

Ve středu 14. 7. jsme vystupovali na LPT ve Žluticích, kam nás již druhým rokem pozvala Pionýrská skupina Homolka.

Vystoupili jsme s denním představením Hospoda U Zlámané Grešle a nočním turnajem o ruku sličné princezny. Princezna byla tentokráte vybrána táborníky ze svých řad, a byl jsem poprvé rád, že jsem nezvítězil. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem za pěkně odehrané vystoupení a zvládnutou akci. Speciální poděkování za práci, která není tak úplně vidět, ale přesto je velmi důležitá, bych chtěl vyslovit třem našim členům: Krištofovi, který při balení a nakládce auta připomínal spíše chobotnici nežli nosiče, Jindře za všechny ty drobnosti jako jsou kulisy, cedule, vyčištěné raznice atd. a Ciri minimálně za to, jak nám dává prostor k činnosti tím, že nám hlídá Matyase, což zdaleka není tak jednoduché jak by se zdálo. Pochvalu si ale zasloužíte všichni :o) a tak chválím a chválím.

Poděkovat bych chtěl i Lubošovi Šmolíkovi za pozvání na krásný a pohodový tábor, kde se nám moc líbí.

PS: Mára si způsobil letos první avalonské zranění viz Galerie. Kousla ho židle do ucha, což mu ale nevadilo, protože si ho následně do stanu odvedla krásná zdravotnice. Prý k ošetření :o)
Pěkný den váš Zdeslav. V Plzni 15. 7. 10.

program v čečovicích

Zdeslav, 24. 5. 2010 22:06

Sobota 5. června:

10:00 vernisáž
10:30 šermířské vystoupení
11:00 kapela Shapes of the FairyTale
11:30 prohlídka zámku
12:30 břišní tanečnice, ukázky lukostřelby a lukostřelecký turnaj pro veřejnost o láhev vína

13:30 kapela Shapes of the FairyTale
14:00 šermířské vystoupení
14:30 prohlídka zámku
15:30 ukázky lukostřelby a lukostřelecký turnaj pro veřejnost o láhev vína
16:30 šermířské vystoupení
17:00 břišní tanečnice
17:00 prohlídka zámku (pokud budou zájemci)


Neděle 6. června:

11:00 šermířské vystoupení
11.30 hudební skupina Ventus – středověká a irská hudba
12.00 prohlídka zámku
13.00 ukázky lukostřelby a lukostřelecký turnaj pro veřejnost o láhev vína

14:00 šermířské vystoupení
14.30 hudební skupina Ventus – středověká a irská hudba
15.00 prohlídka zámku
16.00 ukázky lukostřelby a lukostřelecký turnaj pro veřejnost o láhev vína
17.00 šermířské vystoupení

re Radyně

Bredli, 17. 5. 2010 17:52

Každý sadař má takové ovoce, jaké si vypěstuje. Někdo trpčí, jiný sladší. Tak si užij tu chvíli sladkosti, vždyť víš, že se určitě zase někde "najdeme"...
P.S. Jinak, a snad mluvím za Tvé věrné Avaloňany, díky za pochvalu. Br

květnová Radyně

Zdeslav, 17. 5. 2010 14:45

Předně chci poděkovat. Poděkovat všem jako celku a každému jako jednotlivci. Ciri za nádhernou nástěnku. Jindře za famózní kulisy. Matějovi za pomoc na dodělání střelnice. Márovi za hudbu. A všem za práci a snahu. Děkuji za krásně odehraná vystoupení. Po mnoha letech kdy jezdím s Avalonem jsem si totiž naši akci užil opravdu jinak. Tentokrát se mi povedlo pozorovat vše z povzdálí. A až na jednu malou roličku jsem se vystupování úspěšně vyhnul a mohl jsem většinu našich vystoupení sledovat ze strany obecenstva. Velmi podobně to ovšem fungovalo i v táboře kde si každý nějak našel své, místo a já zaskakoval jen občas a musím uznat, že velmi výjimečně. Celí víkend jsem v podstatě jen vše kontroloval, organizoval a řídil a rád uznávám, že i v tomhle směru toho nebylo pro mne příliš na práci. Neříkám, že vše bylo dokonalé a bezchybné ale to já ani nikdo jiný určitě neočekával. Celkově musím říct, že jsem byl potěšen a spokojen a těším se, že se od příště zase zapojím do dění tak jako dřív. Je totiž hezké vidět to zvenku, ale moje parketa to ještě stále není, pořád chci hrát a blbnout v táboře.
Ještě jednou dík váš Zdeslav, Šáša, Martin, Triman a tak podobně :o)

foto

jina, 9. 5. 2010 17:41

moc krásný děkuju.

historický víkend 2009

Ciri, 8. 5. 2010 18:12

http://www.nadace700.cz/hv/fotogalerie/2009/_qv5p2035.jpg
Jindro koukni. :)

re. terč

Zdeslav, 27. 4. 2010 10:26

ahojda
nevypadá to špatně mohli bychom jeden zkusit vyrobit.
dík za odkaz :o)

terč

Ciri, 25. 4. 2010 13:33

http://www.lukostrelec.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=36
To vypadá dobře